fbpx
שלושה רעיונות לבראנצ׳ חגיגי מושקע ופוטוגני
שלושה רעיונות לבראנצ׳ חגיגי מושקע ופוטוגני
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

בזמן שאנחנו יכולות רק לחלום על בראנץ’ ניו יורקי מושקע בבית קפה מפונפן, מיכל כהן ערכה וצילמה עבורינו שלוש הצעות לבראנץ׳ ביתי הכי קרוב לדבר האמיתי

צילום ועריכה: מיכל כהן

 

אם יש משהו אחד שהבנו מתקופת ההסגר בזמן משבר הקורונה הוא שאולי היינו צריכים לפתח עוד תחביבים חוץ מלאכול בחוץ. בייחוד כשתרבות האוכל והישיבה השבועית עם חברות בבית קפה מינימליסטי תוך חלוקת Bowl צבעוני ופוטוגני, נראית חלום רחוק. קבלו שלוש הצעות לבראנצ׳ מפנק שמוכיחות שעדיין אפשר לאכול אוכל טוב שמספק את הבטן וגם את העין, ולא תמיד צריך לצאת למסעדה בשביל זה.

״להכין בול סגול מושקע בעצמינו״ מיכל כהן

אסאי בול

האסאי, פרי יער שגדל באמזונס, ידוע בשל האנטי אוקסידנטים הרבים שבו. אבל מעבר לכך, הוא מהווה כיום מרכיב חובה בבול מושקע בעל פיגמנט מושך. אנחנו יכולות לראות את האסאי בכל מקום ברשת, והוא מאסט בבראנץ׳ של היום, ולמרות שהיינו רגילות לרכוש את המנה בדוכני השייקים בעיר, לגמרי אפשר לקנות בסופר אסאי טחון קפוא, ולהכין בול סגול מושקע בעצמינו.

רכיבים לקערה:

חצי חפיסת אסאי קפוא

כוס פירות קפואים (מנגו, בננה, אננס ותותים הם האהובים עלינו)

מעט נוזל- חלב צמחי או מים

רצוי להוסיף תמר למתיקות ואבקת חלבון כדי שהקערה תהיה משביעה

*המלצת המערכת: שאפו לאבקת חלבון טבעית ללא טעם, שלא תשנה את טעם הקערה

שמרו קישוטים לסוף כמו גרנולה, סופרפודס, חמאת בוטנים או פירות טריים חתוכים לבחירתכם

את כל הרכיבים שימו בבלנדר וערבבו עד לקבלת מרקם גלידתי חלק, שפכו לקערה וסיימו עם הקישוט שלכן, תהיו יצירתיות.

שימו לב שהפירות הקפואים מאוד חשובים למרקם, מומלץ להתחיל עם מעט נוזל, לערבב בבלנדר ואחר כך לבדוק אם צריך להוסיף, והנה! קיבלתן בול סופר מהמם, בתמונה קישטנו בתמר, שבבי קוקוס קלוי, גוג’י בריז ושבבי קקאו.

״שכחתי שמדובר בסלט כשטעמתי״ מיכל כהן

בול סלט ארוחת בוקר

השראה למנה הזו היא בית קפה מפורסם באמריקה, הלא הוא bluestone lane, שמתיימר להגיש ארוחות בוהריים אוסטרליות משובחות ביותר, שתמונות שלהן ישבחו משמעותית את חשבון האינסטגרם שלכן. באחד מביקוריי שם נתקלתי במנה הזו, שאמנם יש בשם שלה את המילה ‘סלט’, אך לגמרי שכחתי שמדובר בכזה כשטעמתי.

להכנת הסלט תזדקקו ל:

עלים ירוקים לבחירתכם (קייל, תרד או אורוגלה ישתלבו טוב)

ביצה אחת עלומה

עגבניות שרי

חצי אבוקדו בשל

גבינת פטה מפוררת

אופציונלי- קינואה או אורז פראי 

 איך מכינים?

את העלים הירוקים קצצו דק ועסו בשמן זית, לימון, מלח ופלפל. ה’עיסוי’ מרכך קצת את העלים ומוריד את המרירות שעלולה להיות להם. בנפרד בשלו ביצה עלומה אחת, ובזמן שאתן מחכות לה, אפשר ‘לצלחת’-

פזרו את העלים במרכז הקערה(הם יהוו את הבסיס של הסלט), והוסיפו מעליהם את שאר התוספות. את הביצה שמים במרכז. אפשר לתבל שוב בשמן זית, מלח ופלפל.

היופי במנה הזו שהיא כל כך צבעונית ומזינה אבל עם זאת פשוטה וכיפית. 

״האבוקדו טוסט״ מיכל כהן (צולם במלון ׳עלמה׳ תל אביב)

אבוקדו טוסט

איך אפשר לכתוב כתבה על בראנץ’ מבלי להוסיף את כוכב הבראנץ’ הבלתי מעורער- האבוקדו טוסט היקר. הוא קל, עשיר, קרנאצ’י ועם זאת רך, ומספק בדיוק את הקרייבינג שלנו. מבין השלושה אין ספק שהאחד הזה הוא באמת הפשוט ביותר להכנה, אך היום ניתן לראות שכל בית קפה מאמץ תבלינים או תוספות שונות למנה.

נתחיל בלקלות שתי פרוסות לחם במצנם, עד לקבלת צבע חום בהיר. במקביל מעכו בקערה אבוקדו אחד בשל, עם מיץ לימון, מלח ופלפל. מעל זלפו  שמן זית ופזרו צ’ילי גרוס.

הסוד באבוקדו טוסט הוא התוספות- אז אל תפחדו להוסיף ירקות, ביצה, או גבינה. 

״כוכב הבראנץ' הבלתי מעורער- האבוקדו טוסט״ מיכל כהן (צולם במלון ׳עלמה׳ תל אביב)